Kliniekruimtes geleverd

ELA Container im medizinischen Bereich
Details
Plaats

Marth

De behoefte aan medische instellingen groeit. Klinieken en ziekenhuizen moeten steeds vaker op het laatste moment zorgen voor ruimte voor verzorging, verpleging of het stellen van diagnoses, onder meer vanwege een toenemend aantal patiënten en noodzakelijke verbouwingen. Ten aanzien van de functionaliteit van de ruimtes en het ruimteconcept op zich stellen zij hoge eisen aan leveranciers van mobiele ruimtesystemen zoals ELA Container.

 

De jarenlange ervaring met mobiele ruimtes in de klinische sector maakt van ELA een specialist in kliniekruimtes op unitbasis. ELA past de ruimteconcepten aan de behoeftes van de medewerkers en patiënten aan en houdt hierbij nadrukkelijk rekening met de behandelingsprocedures en verdere processen in de medische zorg. Zo wordt gegarandeerd dat ondanks een verbouwing alles volgens plan verloopt.

 

Een actueel voorbeeld van het gebruik van ELA modules in de gezondheidszorg is de kliniek Rusteberg in Marth. Deze kliniek ondersteunt patiënten door middel van psychotherapeutische behandeling en helpt bij de sociale re-integratie en de re-integratie op de arbeidsmarkt. Vanwege een verbouwing stelt ELA Container een jaar lang 25 ruimtes aan de kliniek beschikbaar. Hiertoe wordt onder meer gebruikgemaakt van 14 premiumunits die met drie meter extra breed zijn. Verder worden 11 allrounders met standaardafmetingen ingezet, zodat een gebruiksoppervlak van 417 vierkante meter ontstaat.

ELA Container im medizinischen Bereich

Naast de therapieruimtes zijn in de tijdelijke kliniek kantoren, verblijfsruimtes en ook een eetzaal, een keuken en een behandelingsruimte ondergebracht. Verder bestaat de kliniek uit gangen en sanitaire ruimtes. Brede raampartijen laten veel licht in de ruimtes toe. Om een direct gebruik mogelijk te maken, rustte ELA de ruimtes meteen uit met kabelkanalen. Hierdoor konden elektronische apparaten zoals computers, faxapparaten en kopieermachines snel in gebruik worden genomen.

 

Jens Golle van architectenbureau Müller & Lehmann is zeer te spreken over de flexibiliteit van de mobiele ruimtes van ELA.

Bij dit project werd weer eens duidelijk hoeveel toepassingsmogelijkheden de ELA ruimtes bieden.
Jens Golle, architectenbureau Müller & Lehmann

Van de planning tot en met de realisatie voelde het bureau zich bij ELA Container in goede handen. Ook de kliniek zelf is tevreden over de tijdelijke oplossing. “Wij hebben het comfort van de mobiele ruimteoplossing echt onderschat”, aldus geneesheer-directeur Karin Haupt-Karvountzis.

Hotline
Adviseur op locatie