Profiel

ELA Container - ELA Container im Unternehmensprofil
Profiel van ELA Container

Geschiedenis en toekomst van het bedrijf

Details
Firmanaam

ELA Container GmbH

Oprichting

1972

Zetel van het bedrijf

Haren (Ems), Nedersaksen

Medewerkers

1.400

Aantal units

60.000

read more

ELA Container is specialist in uit units samengestelde ruimtes en gebouwen, in elke gewenste maat, individueel uitgerust, voor huur of koop. Met 60.000 units, 1.400 medewerkers en een 24tal vestigingen wereldwijd heeft ELA Container zich in Duitsland tot een van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige en flexibele ruimtemodules ontwikkeld. Vandaag de dag is ELA Container partner in de meest uiteenlopende branches, variërend van de industrie, de bouwsector tot en met de handel en de horeca. Met kwaliteit, innovatie en passie als kernwaarden ontsluit ELA Container voortdurend nieuwe markten en branches. Het bedrijf overtuigt steeds meer mensen van de kwaliteiten van mobiele ELA units.

Familiebedrijf in handen van de tweede generatie

 

Het idee voor de ingenieuze ELA ruimte-units ontstond al in 1972 toen Bernhard Albers samen met zijn vrouw Elisabeth Albers het bedrijf ELA-Gesellschaft für Handel und Vermittlung GmbH & Co. KG oprichtte. Het paar voorzag al vroeg dat de behoefte aan flexibele ruimte zou groeien en ontwikkelde mobiele, op de behoefte afgestemde ruimteoplossingen op unitbasis. Als tweede generatie namen Tim Albers, Liesel Albers-Bentlage en Günter Albers in de jaren 80 de leiding van ELA Container GmbH over. Na de pensionering van Tim Albers wordt het bedrijf sinds 2023 geleid door Liesel Albers-Bentlage, Günter Albers en Dr. Stefan Leopold. Met persoonlijkheid, technische kennis en een scherp gevoel voor economische ontwikkelingen houden zij het bedrijf consequent op koers voor de toekomst.

Headshot
Liesel Albers-Bentlage
Liesel Albers-Bentlage
Directeur-grootaandeelhouder
Günter Albers
Günter Albers
Directeur-grootaandeelhouder
Dr. Stefan Leopold
Dr. Stefan Leopold
Algemeen directeur

Succesvolle strategie

Sinds de oprichting van het bedrijf is de stad Haren (Ems) in Nedersaksen de uitvalsbasis voor alle bedrijfsactiviteiten van ELA Container. In de loop der jaren heeft ELA Container vanuit het Eemsland zijn distributienetwerk voortdurend uitgebreid. In Duitsland beschikt ELA Container naast het hoofdkantoor in Haren (Ems) over vestigingen in Groß Ippener bij Bremen, in Trappenkamp in Sleeswijk-Holstein, in Frankenberg (Saksen), in Billigheim (Baden-Württemberg) en in Moosburg bij München. Daarnaast heeft ELA Container dochterondernemingen in het buitenland, zoals in Nederland, België, Polen, Tsjechië, Litouwen, Denemarken, Zweden, Groot-Brittannië, Ierland, Oostenrijk en Zwitserland.

Zeecontainers voor bouwplaatsen

In 1972 kwamen Bernhard Albers, oprichter van het bedrijf, en zijn vrouw voor het eerst op het idee om afgedankte zeecontainers op land verder te gebruiken en wel als opslag- of werkplaatsruimte voor bouwplaatsen. Albers verwijderde de roest van de zeecontainers en deukte ze uit. Daarna behandelde hij de zeecontainers met een primer voor staalbescherming. En klaar was de eerste ELA container.

ELA Container - Seecontainer für Baustellen

Bouwsector toont zich enthousiast

De modulaire ELA units waren al snel in trek. Op bouwplaatsen verdwenen de houten keten en bouwwagens ten gunste van de robuuste en veilig af te sluiten ELA kantoorunits en magazijncontainers. De bouwvakkers waren enthousiast: eindelijk was de accommodatie comfortabel en het materiaal beveiligd tegen inbraak en diefstal.

ELA Container - Baugewerbe zeigt sich begeistert

Het eerste ELA huurcentrum in Haren

De handel in ELA units groeide explosief: om aan de vraag te voldoen, kocht Bernhard Albers in 1977 een perceel op industrieterrein Mühlenberg en bouwde daar een kantoor en een 600 vierkante meter grote hal. Daarnaast schafte hij de eerste vrachtwagens aan voor het eigen wagenpark.

ELA Container - Das erste Mietcenter

Van magazijncontainer naar kantoorunit

Bouwplaatsen boden nog meer kansen voor ELA Container, want er waren ook ruimtes nodig om bouwvakkers onder te brengen. Zodoende ontwikkelde Bernhard Albers de eerste ELA kantoorunit die was uitgerust met geïsoleerde wanden, vloerbedekking, elektrische installatie, verwarming en een venster.

ELA Container - Vom Magazin zum Aufenthaltscontainer

Eerste speciale unit

Robuuste stalen frameconstructies en wanden van geperste hardhoutplaten leidden tot de ontwikkeling van ELA kantoorunits, personeelsunits en sanitaire units. Ook werden de eerste speciale units voor kermisattracties, snackbars en portiersloges gemaakt.

ELA Container - Erster Spezialcontainer

Units huren in plaats van kopen

Tot het einde van de jaren 70 werden ELA units speciaal voor de klant gemaakt en verkocht. Maar ook de vraag naar huurunits nam toe. De zaken liepen zo goed dat Albers besloot om in plaats van de zeecontainers, zelf hoogwaardige units te ontwikkelen. Deze productontwikkeling vormt tot op heden de basis van alle ELA kantoorunits.

ELA Container - Container mieten statt kaufen

De tweede generatie neemt het roer over

Toen de tweede generatie haar intrede in het familiebedrijf deed, was dat aanleiding om voor een nieuwe expansiestrategie te kiezen. Met knowhow, durf en een consequent klantgerichte aanpak slaagde de nieuwe generatie Albers erin om het kleine ambachtelijke bedrijf geleidelijk te veranderen in een industrieel bedrijf dat wereldwijd hoogwaardige producten en diensten levert. In 2022 bestaat ELA Container 50 jaar.

ELA Container - Die zweite Generation übernimmt

Helemaal op groeikoers

De verdere geschiedenis van het bedrijf wordt gekenmerkt door uitbreidingen, nieuwe vestigingen, innovatieve productontwikkelingen, geavanceerde accessoires en steeds nieuwe toepassingsgebieden voor de hoogwaardige ELA kantoorunits. Tegenwoordig zijn ELA units voor vrijwel alle branches beschikbaar. Door de kwaliteit, service en knowhow die ELA te bieden heeft, is het bedrijf ook optimaal voorbereid op de toekomst.

ELA Container - Voll auf Wachstumskurs
Hotline
Adviseur op locatie