ELA units op het dak van een winkelcentrum in Berlijn

ELA Container - Containeranlage Gropius Passagen Berlin Luftansicht
De hoogte in met de wagenkraan: deze unitaccommodatie is gemonteerd op een parkeerdek.
Details
Plaats

Berlijn-Neukölln

Soort en aantal units

14 ELA premiumunits

4 ELA allrounders  

Gebruiksoppervlak

312 m²

Kleur/vloer

Buitenwanden: kiezelgrijs (RAL 7032)

Binnenwanden en plafond: wit

Vloer: grijs-wit

Speciale uitrusting

Split-airco’s

Daken met draaiende zonwering

Rookmelder

Kabelkanalen

Fecaliënopvoerinstallatie

Als het grootste winkelcentrum van Berlijn, de Gropius Passagen in Neukölln, wordt gemoderniseerd, is er behoefte aan een goede planning en coördinatie. Hoog boven het dak van de shopping mall heeft de hoofdaannemer en opdrachtgever daarom zijn projectcentrale in 18 gecombineerde ELA kantoorunits ingericht. Deze boden de passende infrastructuur voor een project dat zo omvangrijk is als de modernisering van een winkelcentrum.

ELA Container - Gropius Passagen Berlin Bürocontainer
In de ELA ruimtemodules kunnen grote projecten soepel worden gepland en gecoördineerd.

De ELA unitaccommodatie was onderverdeeld in vergader- en verblijfsruimtes, kantoorruimtes, een receptie en andere functionele ruimtes. De accommodatie werd aangevuld door ELA sanitaire units. Op het parkeerdek van het winkelcentrum was genoeg ruimte om een omvangrijke projectcentrale van ruimte-units in te richten. “Met een kraanwagen zijn de afzonderlijke units naar het dak van Gropius Passagen gehesen”, vertelt ELA Area Sales Manager Marc Richter over de opbouw. “Vervolgens zijn de modules gemonteerd en is de accommodatie sleutelklaar opgeleverd aan de klant.”

De sleutelklare unitaccommodatie overtuigde in alle opzichten.
Marc Richter
ELA Area Sales Manager

“Omdat het juist in de zomermaanden heel heet kan worden op een parkeerdek, was de klimaatregeling van de ruimtes een van onze belangrijkste aandachtspunten bij de planning”, aldus Richter. Een groot aantal split-airco’s en speciale daken met zonwering waren de optimale oplossing, zoals de klant bevestigt: “Het concept voor de klimaatregeling klopte. Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de ELA units en zullen de volgende keer weer hierop terugvallen.”

ELA Container - Gropius Passagen Berlin Küche
Kwaliteit spreekt voor zich: ELA units bieden een goed binnenklimaat.
ELA Container - Gropius Passagen Berlin Besprechungsraum
Optimale werkomgeving in lichte en moderne units.

“Persoonlijke dienstverlening aan klanten is belangrijk”, aldus Richter. “In onderlinge gesprekken en tijdens gezamenlijke inspecties worden de eisen van de klant aan de unitaccommodatie snel duidelijk, zodat wij binnen zeer korte tijd een persoonlijke offerte kunnen overleggen.” Juist ook om die reden zijn ELA units voor huur of koop een populaire ruimteoplossing op alle soorten bouwplaatsen.

Hotline
Adviseur op locatie