Tijdelijke huisvestingsoplossingen turnkey geleverd

Woonunits voor asielzoekers en vluchtelingen, om te kopen of te huren

De Overheid kampt met een steeds groter tekort aan woonruimte voor asielzoekers en vluchtelingen. Woonunits van ELA bieden daarvoor een flexibele oplossing. Ze kunnen worden uitgebreid tot wooncomplexen van elke denkbare grootte. Als tijdelijk onderkomen bieden ze veel ruimte op een kleine oppervlakte. ELA woonunits zijn dankzij hun vele basisvoorzieningen snel inzetbaar en desgewenst compleet uitgerust.

Voordelen
Comfortabele en geïsoleerde woonruimten
Omvangrijke basisuitrusting
Meubilair kan naar wens worden meegeleverd
Flexibel aantal personen
Snel klaar voor gebruik
Op korte termijn geleverd
ELA Wohncontainer mit Hochbett und Sitzmöbeln
Comfortabele units met diverse uitrustingsmogelijkheden

Woon- en slaapruimten in de basis goed uitgevoerd

Dankzij de goede isolatie en elektrische verwarming zijn ELA woonunits geschikt voor winters weer. Het hele jaar door is het er aangenaam vertoeven.
Naast de elektrische verwarming omvat de basisuitrusting ook ledlampen, rolluiken, een stevige pvc-vloer, magnetische wanden en optionele splitkoeling. Om de unit onmiddellijk in gebruik te nemen, kan er meteen meubilair worden meegeleverd.

Meer details

Voorbeelden voor woonunits

Comfortabel wonen op een beperkte oppervlakte

Wooncomplexen in alle afmetingen

Om plaats te bieden aan meerdere personen of gezinnen, kunnen individuele ELA woonunits vlot met mekaar gecombineerd worden. Samen met uw vakkundige adviseur wordt ieder complex afgestemd op de persoonlijke wensen van de klant.
Of het nu gaat om een aparte sanitaire ruimte, meerdere verblijfsruimten of gangsystemen, de plattegronden en ruimte-indelingen zijn vrij te kiezen. Naargelang de behoefte en gewenste woonoppervlakte kunnen complexen worden opgetrokken uit units van 2,5 of 3 meter breed.

Meer details
Meubilair en accessoires

Meubilair voor woonunits kan meteen worden meegeleverd

Maak uw keuze uit het ruime assortiment ELA meubilair en de diverse, die u kunt huren of kopen. Doordat de woonunits compleet zijn uitgerust op basis van uw behoeften, kunnen ze na de montage meteen in gebruik worden genomen.

Meer details
Kwaliteit "Made in Germany"

Basisuitrusting en technische details

ELA units voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen voor woonunits. Door de stabiele stalen constructie met sandwichplaten in plafond, vloer en wanden zijn onze woonunits bijzonder functioneel en duurzaam, en hebben ze heel goede isolerende eigenschappen.
Door de flexibiliteit is het ELA-systeem universeel inzetbaar. Dat is ook te danken aan de verwisselbare frames aan de voorzijde, waardoor individuele combinaties van verwarming, airconditioning en ramen mogelijk zijn.

Meer details
Uw mogelijkheid om het gehuurde te beschermen

Dekking van units: om u geen zorgen te hoeven maken over ELA huurunits

Met de ELA dekking unit zijn de huurunits incl. gehuurde accessoires verzekerd. Schade door extreme weersomstandigheden, vandalisme, inbraak of diefstal wordt onmiddellijk hersteld in het kader van de ELA dekking unit.
In de datasheet vindt u meteen alle belangrijke informatie en aanspreekpunten.

Meer details

FAQ

Zijn de woonunits bestand tegen winterweer?

Ja, ELA woonunits zijn geschikt voor winters weer. De hoogwaardige isolatie in plafond, vloer en wanden zorgt ook in de winter voor een optimaal binnenklimaat. Verdere informatie over de isolatie van onze units vindt u onder Containertechniek.

Woonunits kopen of huren?

De beslissing om een woonunit te kopen of te huren hangt af van wat u er concreet mee van plan bent. Het kopen van de unit kan interessant zijn indien u deze voor lange tijd nodig hebt en herhaaldelijk gaat inzetten. Als u de unit slechts tijdelijk gebruikt, kan huren voordeliger zijn. Wij geven u graag advies op maat van uw opties.

Heb ik voor woonunits een bouwvergunning nodig?

Ja, voor een woonunit is een tijdelijke bouwvergunning nodig. Daartoe moet bij de bevoegde instantie een tijdelijke bouwaanvraag worden ingediend.

Op wat voor ondergrond kunnen woonunits worden opgetrokken?

De opstelling en montage van woonunits gebeurt in nauwe samenspraak op een daarvoor klaargemaakte ondergrond. Een unit kan op een verdicht of verhard oppervlak, maar ook op een eigen fundering staan. De juiste gronddruk kan ook worden bereikt door een verdicht grindoppervlak in combinatie met betonplaten. Onze deskundige adviseur bekijkt met u de situatie ter plaatse en kan u vertellen welke ondergrond geschikt is.

Welke afmetingen hebben woonunits voor vluchtelingen?

Onze ELA woonunits zijn verkrijgbaar in twee formaten. De ELA allrounder is 2,5 m breed, zo’n 6 m lang en 2,5 m inwendige hoogte en heeft een woonoppervlakte van 15 m². De ELA premiumunit is 3 m breed en heeft een oppervlakte van 18 m². Ze biedt daarmee 20% meer plaats en voelt ruimer aan, met tal van inrichtingsmogelijkheden. Bovendien kan tot wel 25% worden bespaard op de kosten van de unit.
Door de flexibele ruimte-indeling kunnen bijvoorbeeld verblijfsruimten volgens een open concept worden ingericht of kunnen gangen worden ingebouwd.

Hoe snel kunnen woonunits geleverd worden?

Na het afhandelen van alle details worden ELA woonunits, zodra ze beschikbaar zijn, zo snel mogelijk geleverd. Dankzij de voormontage in de fabriek zijn de units na de levering en opbouw meteen inzetbaar. Onze ervaren monteurs bouwen ze in de kortst mogelijke tijd op.

Hoeveel personen kunnen in woonunits gehuisvest worden?

In ELA woonunits kunnen twee tot vier personen overnachten. Over de precieze ruimte-indeling en inrichting kunt u ter plaatse overleggen met onze deskundige adviseur.

Hotline
Adviseur op locatie