Nieuwe huisvesting en full service bieden een hoger comfort voor de gebruiker

Kooperation zwischen ELA Container Nederlands und BAM Materieel
Infos
Date
Contactpersoon pers

Michael Schmidt

michael.schmidt@container.de

BAM Materieel heeft met haar belangrijkste afnemers en leverancier ELA nieuwe units ontwikkeld. In de reeks van verbeterpunten van de nieuwe units zijn de efficiëntere plaatsing, het hoge afwerkingsniveau en het toegenomen comfort het opvallendst.

 

Met de ontwikkeling van de nieuwe units is begin 2018 gestart. Daarbij was standaardisatie één van de belangrijke uitgangspunten. Dit om zo min mogelijk aanpassingen achteraf uit te hoeven voeren. In dit proces zijn BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek belangrijke gesprekspartners geweest.

 

De eerste gelukkige gebruiker is het bouwteam van het project Kop van Waal in Tiel. Arjan Visser (coördinerend uitvoerder Nieuwbouw Concepten van BAM Wonen): ‘Waar in het verleden, nadat de units op de bouwlocatie waren geplaatst, nog allerlei modificaties moesten worden uitgevoerd, bieden de units nu een kant en klare inrichting. Bovendien zijn de units nu veel sneller te plaatsen. In het full service concept dat BAM Materieel toepast, kan gekozen worden uit drie verschillende unitopstellingen afhankelijk van de grootte van het project.’ In dit full service concept is rekening gehouden met de wensen van de klant op het gebied van standaard ingerichte werkplekken, inbraakbeveiliging, koffievoorziening en schoonmaak. De klant wordt hierdoor volledig ontzorgd.


Levensduur
 

De levensduur van de unit bedraagt ongeveer vijftien jaar. Een grote kostenpost van de voormalige units was het onderhoud gedurende die periode. De nieuwe units zijn voorzien van een geheel metalen dak. Ook de buiten- en binnenwanden zijn van metaal met daartussen isolatiemateriaal, dat ongevoelig is voor vocht. Het metaal heeft als bijkomend voordeel dat met magneten en/of magneetborden informatie op de wanden kan worden bevestigd.

 

Verbeterd comfort
 

Met onder andere programmeerbare verwarming en koeling, automatische ledverlichting, veilige trappen en deurdrangers is het comfort van de units fors verbeterd. BAM Materieel verwacht in vier jaar tijd circa 440 nieuwe units te kunnen leveren. Dit betekent dat in de komende periode ook de huidige units nog worden ingezet.

Hotline
Adviseur op locatie