Nederlandse chauffeurs in dienst bij ELA Container GmbH

ELA Container - Neue Kollegen aus dem Nachbarland
Nederlandse chauffeurs in dienst bij ELA Container GmbH
Infos
Date
Contactpersoon pers

Michael Schmidt

michael.schmidt@container.de

Gallery

ELA Container GmbH werkt samen met Nederlands arbeidsbureau
 

Het tekort aan geschoolde werknemers merken vooral middelgrote bedrijven in Duitsland. ELA Container met het hoofdkantoor in Haren weet hoe moeilijk het is vakkundige werknemers te vinden in een regio met een lage werkloosheid. De nabijheid van Nederland blijkt echter een groot voordeel, want over de grens zijn veel mensen op zoek naar werk.
 

"Nederland ligt op een afstand van ons slechts een paar kilometer, perfect dus om ook daar te zoeken naar geschikte werknemers", legt ELA-directeur Tim Albers uit. Samen met het arbeidsbureau in Emmen, die actief ondersteunt bij het bemiddelen van Nederlandse werknemers naar Duitsland, vond ELA de oplossing. Sinds het begin van dit jaar bijvoorbeeld, werken Bernard Scholtens uit Stadskanaal en Johan Scholten uit Emmen als vrachtwagenchauffeur bij ELA in Haren. Beide hebben geen spijt van hun beslissing om te pendelen naar hun werkgever in Duitsland. "We zijn hier erg vriendelijk ontvangen en konden ons daardoor snel aanpassen", zegt Scholtens, die voorheen in de buitendienst actief was.
 

"ELA Container ligt nog steeds op schema," aldus Albers. "Op dit moment zijn wij bezig meer vestigingen in Europa op te starten." Zonder goed personeel zou dit succes echter niet mogelijk zijn. "Dus ik ben blij met elke nieuwe werknemer die wil helpen bij de ontwikkeling van onze onderneming."

Nederland ligt op een afstand van ons slechts een paar kilometer, perfect dus om ook daar te zoeken naar geschikte werknemers
Tim Albers
Geschäftsführer ELA Container
Hotline
Adviseur op locatie