Aparte behandelkamers voor vaccinatiecentra COVID-19

Huur snel en eenvoudig een ELA container vaccinatiecentrum

In de strijd tegen Corona zijn vaccinatieruimtes nodig om de bevolking over de hele linie te beschermen tegen het COVID-19-virus. Voor een snelle ruimte-oplossing heeft ELA Container een mobiel vaccinatiecentrum ontwikkeld dat aan alle eisen voldoet. In tegenstelling tot sporthallen of restaurants kunnen unitsystemen van ELA precies worden aangepast aan de vereisten van de betreffende overheid of individuele behoeften van een gemeente. Ze zijn snel en flexibel op elke locatie te plaatsen, bijvoorbeeld op parkeerterreinen of nabij openbare vervoerverbindingen. Profiteer van de ervaring van ELA in de gezondheidssector en vraag nu een persoonlijke offerte aan.

Voordelen
Het ruimteconcept houdt rekening met infectiebescherming
Goede bereikbaarheid door het hele vaccinatiecentrum
Snelle levering en montage op elke locatie
Flexibel te combineren
Passende uitrusting en uitgebreide accessoires

Ruimtelijke planning houdt rekening met individuele stations

ELA stemt de ruimte-indeling van de unitaccommodatie optimaal af op de werkprocessen in een vaccinatiecentrum. De afzonderlijke ruimtes in het mobiele ELA Vaccinatiecentrum zijn ruimtelijk ingedeeld en kunnen ook tijdens het gebruik eenvoudig worden aangepast. Bij het ontwerp van het concept houdt ELA onder meer rekening met inlog- en registratieruimtes, sanitair- en wachtkamers, beveiligde opslag- en behandelkamers. Er wordt voor gezorgd dat er in alle ruimtes en gangen voldoende ruimte is ter bescherming tegen infectie. ELA-vaccinatiecentra zijn uitgerust met internetaansluitingen om onmiddellijk op te starten.

Meer details

Vaccinatiegesprek in een vertrouwelijke sfeer

Het vaccinatiegesprek is een belangrijke stap op weg naar de Corona vaccinatie. Zo'n gesprek vereist een beschermde en vertrouwelijke omgeving. ELA-spreekkamers zijn bij uitstek geschikt voor dergelijke situaties: grote ramen laten licht binnen, terwijl privacyglas de binnenkant afschermt. De complexe opbouw van de unitwanden middels geïsoleerde sandwichpanelen isolatie zorgt voor zowel een aangenaam binnenklimaat als privacy tijdens gesprekken.

Meer details

Corona-vaccinatie in overeenstemming met privacy

Het ELA-unitconcept voor het Corona Vaccinatiecentra voorziet in aparte behandelkamers voor vaccinaties. Als alternatief kan één grote ruimte worden opgedeeld in verschillende ruimtes. Op deze manier blijft de privacy behouden, zelfs als de patiënt gedeeltelijk is uitgekleed. Het aantal vaccinatiestations in een ELA accommodatie is variabel en kan worden afgestemd op de behoefte van de betreffende overheid of gemeente. De op units gebaseerde behandelkamers zijn flexibel in te richten en eenvoudig schoon te maken.

Meer details

Wachtruimte voor gevaccineerde patiënten

De wachtruimte in het vaccinatiecentrum wordt gebruikt voor vervolgwaarneming van gevaccineerde personen. Afhankelijk van de wensen van de klant integreert ELA Container de wachtruimte in de directe omgeving van de behandelkamer of EHBO-ruimte en rust deze uit met meubilair. Van planning tot ingebruikname neemt ELA alle nodige stappen om het mobiele vaccinatiecentrum in de kortst mogelijke tijd als Turn-key product aan de klant te kunnen overdragen. Mocht u vragen hebben, laat het ons weten. Wij adviseren u graag.

Meer details

Voldoende sanitaire ruimtes

Afstand houden en handen wassen is de topprioriteit in de Corona-crisis. Voldoende sanitaire ruimtes zijn dan ook een onmisbaar onderdeel van een COVID-19 vaccinatiecentrum. ELA Container heeft sanitair units in verschillende maten en uitrustingsvarianten: optioneel met toiletten, urinoirs en wastafels met spiegels of complete douchecabines. Sanitair units van ELA kunnen op vrijwel elke locatie worden opgesteld en flexibel worden geïntegreerd. Door optionele afvalwatertanks en warmwatertanks kunnen de sanitair units ook onafhankelijk werken, daar waar geen aan-en afvoer van water en/of Fecaliëntank mogelijk is.

Meer details

Snelle eerste hulp bij calamiteiten

Ook in een Corona vaccinatiecentrum kunnen noodsituaties ontstaan. Om deze reden moet bij de planning rekening worden gehouden met geschikte kamers voor de eerste zorg van patiënten, idealiter in de buurt van de behandelkamers of wachtruimtes. ELA EHBO-units kunnen eenvoudig en flexibel als standaardcontainer of premiummodule in het mobiele vaccinatiecentrum worden geïntegreerd. De medische units bevatten standaard de belangrijkste uitrusting voor het afhandelen van noodgevallen. Denk hierbij aan een afsluitbare medicijnkast, een maalkorfbrancard, een onderzoeksbank en privacy ramen met rolluiken.

Meer details

Voldoende ruimte om te beschermen tegen infectie

Afstand houden kan alleen wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is in functionele ruimtes en gangen. Met de ELA premium units kan nog efficiënter en kosten effectiever ruimte worden gerealiseerd dan met unitruimtes in standaard formaat. De extra brede ELA premium units overtuigen met drie vierkante meter meer ruimte, veelzijdige inrichtingsmogelijkheden, een verbeterd ruimtegevoel en besparingspotentieel tot wel 25 procent. Daarnaast biedt ELA containervloersystemen die individuele kamerunits efficiënt met elkaar verbinden en zo zorgen voor een optimaal gebruik van de ruimte in het vaccinatiecentrum.

Meer details

Drempelvrije toegang tot het Corona Vaccinatiecentrum

De drempelvrije en rolstoeltoegankelijke toegang is een belangrijke vereiste voor een Corona Vaccinatiecentrum van units. ELA levert en installeert individuele unitaccommodaties op elke locatie en past de toegang tot de omgeving hierop aan. Met opritten kunnen mensen met een beperkte mobiliteit gemakkelijk en zonder obstakels de in- en uitgangen van het vaccinatiecentrum bereiken. Bij het interieurontwerp is rekening gehouden met de grotere benodigde ruimte.

Meer details

Afzonderlijke in- en uitgangen

Om kruisverkeer ontmoetingen te vermijden, zijn de toegangen van de ELA unitaccommodatie gebaseerd op het verkeersstroom schema van een vaccinatiecentrum. Een belangrijk aspect is de planning van aparte in- en uitgangen. ELA units zijn flexibel te combineren zodat de in- en uitgang vrijwel overal en met de grootst mogelijke afstand van elkaar geplaatst kunnen worden. In- en uitgangen kunnen drempelvrij worden gemaakt met een oprit / oprijplaat en bovendien worden voorzien van een beschermende luifel. Afsluitbare dubbele vleugeldeuren met veiligheidsglas op aanvraag zorgen voor transparantie en tegelijkertijd maximale veiligheid.

Meer details

Huur een Vaccinatiecentrum volledig uitgerust en klaar voor gebruik

ELA Container levert het mobiele Vaccinatiecentrum op elke locatie en desgewenst volledig uitgerust voor onmiddellijk gebruik. Hiervoor vertrouwt ELA op ons uitgebreide meubelassortiment met veel voorkomende meubels zoals tafels, stoelen, kasten en keukenelementen. ELA units zijn voorzien van ruim voldoende stopcontacten, led verlichting, en met makkelijke aansluitingen voor EDP, telefoon en internet, rookmelders en andere veiligheidsrelevante voorzieningen. ELA biedt ook aantrekkelijke accessoires in de vorm van akoestische zeilen of whiteboards.

Meer details

Betrouwbaar beveiligd tegen inbraak en diefstal

Het coronavaccin is van grote waarde, daarom is het van belang om het vaccinatiecentrum en de opslag COVID 19 vaccins en injecties voldoende te beveiligen tegen inbraak en diefstal. ELA Container kent hoge beveiligingseisen die eerder zijn gebruikt voor projecten met mobiele bankunits. Veiligheidsrelevante apparatuur zoals stabiele raamroosters of zware deurgrendels zijn op aanvraag bij de levering inbegrepen. Versterkte vloerpanelen en kruipbeveiliging beloven extra beveiliging tegen inbraak en diefstal.

Meer details

Transponders beveiligen de toegang tot het vaccin

Belangrijke ruimtes in het vaccinatiecentrum dienen afgesloten te zijn en mogen alleen worden betreden door bevoegde personen. Dit omvat met name het vaccinpakhuis. Voor de meest contactloze opening van ruimtes en een hoog veiligheidsniveau kan ELA op aanvraag elektronische sloten installeren die ontgrendeld worden met een transponder. In het geval van een transponder kunnen geautoriseerde gebruikers worden gedefinieerd of geblokkeerd voor het elektronische slot. Bovendien is de interactie met deursloten extern te traceren.

Meer details

Praktische indeling van het vaccinatiecentrum

De plattegrond van de unitaccommodatie is functioneel en praktisch. Voordat patiënten worden gevaccineerd, moeten ze zich aanmelden bij een daarvoor bestemde balie. Alle kamers zijn onafhankelijk toegankelijk. De individuele ruimtes in de unitaccommodatie kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden via een intern gangsysteem. Dit bespaart ruimte en maakt een comfortabele kamerwisseling mogelijk in overeenstemming met de hygiënevoorschriften.

Heeft u een vaccinatiecentrum of andere ruimteoplossingen nodig? Vraag dan nu vrijblijvende offerte aan of laat u adviseren door een gespecialiseerde adviseur in uw regio!

🔎 Bekijk plattegrond

Meld u bij ons voor meer informatie. Graag geven wij u advies en doen wij u een persoonlijke offerte. 

 

Nu aanvragen

Hotline
Adviseur op locatie